Skij
Home > Home

Home

Peuterschool en verlengde peuteropvang 

 

Kinderopvang SKIJ is de organisatie die enkele jaren geleden het concept "peuterschool" in IJsselstein ontwikkelde. En met succes !

 

Op zowel kinderdagverblijf t IJsseldijkje, t Touwlaantje en t Singeltje,  bieden we de peuterschool aan.  

 

De peuterschool is bedoeld voor kinderen vanaf 2 jaar tot het moment dat ze naar de basisschool gaan. Begeleiding wordt gegeven door 2 pedagogische leidsters. Er is een maximum van 16 peuters per groep.

 

Samenspel en ontwikkeling staan tijdens de Peuterschool centraal. Samen met Puk (van het programma Puk en Co, wat ook gebruikt wordt op bijna alle basisscholen in IJsselstein) worden verschillende thema's behandeld in de vorm van leuke activiteiten. Standaard worden in de kring liedjes gezongen om spelenderwijs te leren. 

 

Ouders bepalen zelf het aantal dagdelen dat zij de Peuterschool willen afnemen. Op dit moment kan dit 1,2 of 3 keer per week. Op 't Touwlaantje, 't IJsseldijkje en op 't Singeltje. Op sommige locaties wordt ook verlengde peuteropvang aangeboden (tot 13.45 uur). Handig, omdat dit aansluit bij de tijden van de meeste basisscholen.

 

De peuterschool en verlengde peuteropvang is 40 weken per jaar geopend. Op locatie t Singeltje en t IJsseldijkje is ook opvang op basis van 52 weken per jaar mogelijk.

 

Ouders hebben bij deze vorm van kinderopvang recht op kinderopvangtoeslag of recht op een tegemoetkoming voor 2 ochtenden van de Gemeente IJsselstein. Deze gemeentelijke vergoeding is alleen beschikbaar als u geen recht heeft op kinderopvangtoeslag of als uw kind gebruik maakt van VVE. Dus als maar 1 van de ouders werkt of beide ouders niet werken komt u in aanmerking voor deze nieuwe vergoeding.

 

Download hier de informatiebrochure

Aanmelden? download hier het aanmeldformulier

 

Interesse? Stuur uw aanmelding (stamkaart) naar skij@skij.nl.

 

Inspectierapporten Peuterschool:

download hier het inspectierapport van t IJsseldijkje 42

download hier het inspectierapport van t Touwlaantje

download hier het inspectierapport van t Singeltje